Tőkehiány alakulhat ki a bünszervezeteknél

Pénzcentrum2009. április 17. 18:00

A gazdasági válság miatt egyre több a rablás, ám a szervezett bűnözők száma csökkenhet - mondta a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár Zsolt szerint tőkehiány alakulhat ki ezeknél a csoportoknál, amelyek konfliktusokhoz vezethetnek, de utcai harcokra nem számítanak. Az üzletek, kisebb pénzintézetek elleni támadásokat valószínűleg az úgynevezett megélhetési bűnözők követik el -írja az inforadio.hu.

Jelentősen nőtt a rablások száma az utóbbi időben a gazdasági válság hatására - közölte a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Bodnár Zsolt kiemelte: egyre több az olyan megélhetési rabló, aki korábban nem követett el komoly bűncselekményt, de most jó megoldásnak tartják az üzletek vagy pénzintézetek kirablását.

Szintén nőtt azoknak teljesen amatőr bűnelkövetőknek a száma, akik állást vesztve, padlóra kerülve az egyetlen megoldásnak a rablást tartják - mondta. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerint az elfogásuk nem mindig könnyű, annak ellenére, hogy sok nyomot hagynak maguk után, nem figyelnek a részletekre.

Míg a rablások száma emelkedik, a szervezett bűnözők száma csökkenhet a válság eredményeként - emelte ki Bodnár Zsolt. Ezeknél a csoportoknál tőkehiányt alakult ki a csoportoknál, felgyorsul a tartozások behajtása, ami vezethet konfliktusokhoz, de utcai harcokra nem kell számítani. Jelenleg nem olyan erős a szervezett bűnözés, mint az 1990-es években volt - tette hozzá.

A dandártábornok szerint az ingatlanbizniszek után immár a csalások állnak a szervezett bűnözői csoportok profiljának középpontjában, de az nem várható, hogy a drog- és a fegyverkereskedelem megélénkül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a válság megjelenésével tapasztalni lehetett a bűnözők irányváltását, és a rendőrök is reagáltak erre a megváltozott helyzetre.

Címkék:
fegyverkereskedelem,