Demján 200 milliárddal állítja talpra a magyar gazdaságot

Pénzcentrum2009. április 1. 13:49

A Demján Sándor tulajdonában lévő Polus Investment Ltd. 2009-2010-ben tervei szerint több mint 200 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez.


150 ezer négyzetméter fejlesztést kezd Budapesten a milleniumi városközpontban 75 milliárd forint értékben. Az Arcadom Zrt. a kivitelezője a krakkói és a constancai városközpontnak, mintegy 100 milliárd forint értékben. Az Arcadom Zrt. a magyar építőanyag ipart és építési vállalkozásokat,  versenyképes ár esetén természetesen bevonja a megvalósításba. Pl. a constancai városközpont acélszerkezetét Szegeden gyártják. A zágrábi és ljubljanai, összesen 150 milliárdos fejlesztésben várhatóan a magyar építőipar és építőanyag ipar 60 milliárd forintot realizálhat. A Pólus csoport managementjének fenti döntései tompíthatják a magyar építőipar válságát és elősegíthetik, hogy sok ezer munkavállaló megtarthassa munkahelyét.

Jelentős fejlesztéseket az tesz lehetővé, hogy a nemzetközi bankok bizalma a magyar válság ellenére töretlen a Pólus csoport iránt. Talán ez pozitívan visszahat a külföldi befektetői bizalom visszanyerésére.

Címkék: