Tesco: hulladék-visszaváltó verseny, félmilliós osztálykirándulásért

Pénzcentrum2009. március 6. 12:45

Az általános és középiskolás diákok számára Ki lesz a zöldebb? címmel környezetvédelmi versenyt hirdet öt városban (Ajkán, Kaposvárott, Salgótarjánban, Siófokon és Szegeden) a Tesco. A hulladék-visszaváltó verseny március 6-án indul, az eredményhirdetésre 2009. április 22-én kerül sor. A legszorgalmasabb nebulók akár félmillió forintos osztálykirándulás támogatást is nyerhetnek, de a második és harmadik helyezett osztályok is több százezer forintot fordíthatnak kirándulásukra.

2009 januárjában a Tesco-Global Áruházak Zrt. számos áruházában bevezette a használt PET és alumínium palackok pénzért történő visszaváltását, amely lépés a nagyszabású környezetvédelmi politikájának egyik fontos állomása. E rendszer célja, hogy támogassa vásárlói környezettudatos magatartását, ily módon elősegítve a környezeti terhelés, hulladékhalmok csökkentését.
A hulladék-visszaváltó verseny célja egyfelől a visszaváltó program a fiatal korosztály számára való kiterjesztése, hiszen az általános és középiskolás tanulók életkorukat tekintve rendkívül fogékonyak a jó példák befogadására, elsajátítására, másfelől pedig a szorgalmas osztályok diákjai számára egy felhőtlen és jól megérdemelt osztálykirándulás lehetőségének megteremtése.

A verseny lényege abban rejlik, hogy a diákok az összegyűjtött PET palackok és alumíniumdobozok a kiválasztott városok áruházaiban való visszaváltásával bónokat gyűjthetnek, 100 PET és 50 alumínium palackonként egyet-egyet. A kapott blokkok természetesen le is vásárolhatóak! A www.ecotesco.hu honlap "Suli-Játék" menüpontja alatt előzetes regisztráció után, a bónokat a kapott kóddal együtt érvényesítve, az öt város áruházainak vevőszolgálati gyűjtőládájába kell bedobni. A játék 2009. április 16-án zárul.

"Március 7-én a Ki lesz a zöldebb? verseny kapcsán egy zöld Road show kerül megrendezésre Szegeden, ahol az érdeklődők számos, játékos és szórakoztató program mellett, testközelből is megismerkedhetnek a Tesco a Természetért programjaival, illetve a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kezdeményezéseinkkel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Címkék: