Külföldre szökne a szupernyugdíjas bankvezér?

Pénzcentrum2009. március 6. 15:00

Az állami segítséggel is a csőd szélén táncoló Royal Bank of Scotland októberben lemondott vezérigazgatója nem mond le évi 703 ezer fontos nyugdíjáról, de lehet, hogy külföldre szökik az őt zaklatók elől.

A Sun értesülései szerint Sir Fred Goodwin úgy érzi, kelepcébe csalták, ezért vette fontolóra, hogy elköltözik Nagy-Britanniából. Az alig ötvenévesen nyugdíjba vonult bankvezér juttatásai körül hetek óta forr a politikai vita, miközben házának kerítésén egyre-másra gyűlnek a gyűlölettől izzó plakátok. Sir Fred a gyermekei biztonságáért is adódik, a volt bankvezér barátai szerint már tavaly kivette gyermekeit az iskolából, nehogy zaklathassák őket.

Közben a Royal Bank of Scotlandben lévő állami részesedés kezelői pert fontolgatnak Sir Tom McKillop, a bank volt elnöke ellen, aki jóváhagyta Sir Fred nyugdíj-megállapodását. Eszerint ugyanis a volt vezérigazgató 703 ezer fontos éves nyugdíjra jogosult, ráadásul 10 évvel az egyébként megállapított alsó nyugdíj-korhatár elérése előtt. Sir Fred továbbra sem érti a felhajtás lényegét, hisz mint mondja, az állami vezetők tudtak a nyugdíj-szerződéséről és el is fogadták azt.

Címkék: