K&H gyógyvarázs: 3,3 MFt értékű műszer a SOTE Szemészeti Klinikájának!

Pénzcentrum2009. február 26. 15:45

Érzéstelenítés, altatás és a szem közvetlen érintése nélkül vizsgálhatják a kis betegeket a K&H gyógyvarázs program keretén belül elnyert készülékekkel. A gyermekegészségügyet támogató program ötödik alkalommal segítette a kisgyermekek gyógyulását karácsonykor is. A K&H Csoport az ügyfeleinek megajándékozására szánt összegből tavaly öt gyermekgyógyító intézménynek vásárolt műszereket, közülük 2 db összesen bruttó 3,3 millió forint értékű hordozható szemnyomásmérőt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának. A K&H gyógyvarázs az indulás óta már több, mint 222 millió forint értékben 70 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel.

"Amikor 2004-ben elindítottuk a K&H gyógyvarázs programot, fő célkitűzésünk közt szerepelt, hogy a gyermekgyógyító intézmények orvosainak és ápolóinak mindennapi munkáját segítsük és támogassuk. Ismerve az egészségügyben fennálló nehéz helyzeteket és körülményeket - kezdve a korszerűtlen és öreg műszerparkoktól egészen az életmentéshez vagy éppen a fejlesztésekhez elengedhetetlen műszerek és eszközök hiányáig - fogalmazódott meg a program fő feladata: biztosítani a gyermekegészségügyben dolgozóknak a lehetőséget, hogy a megfelelő műszerezettség birtokában hozhassák meg okos döntéseiket annak érdekében, hogy a gyermekekből egészséges, teljes életet élő felnőttek válhassanak.

A kezdetektől fogva a pályázati keretösszeg mellett több forrásból és új elemekkel bővítve igyekszünk a rászorult intézményeket támogatni. Tavaly karácsonykor ötödik alkalommal határozott úgy a K&H Csoport, hogy ügyfelei megajándékozása helyett, további gyermekgyógyító intézményeket juttat műszerbeszerzési lehetőségekhez. A megajándékozott intézeteket a zsűri javaslata alapján a K&H gyógyvarázs éves pályázati programjára beérkezett pályázatok közül választottuk ki. Bízunk benne, hogy az elnyert korszerű műszerek segítségével a kisgyermekek a vizsgálatokat a lehető legkevesebb kellemetlenséggel élik meg" - mondta Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

"A Semmelweis Egyetem Mária utcai Szemészeti Klinikáján 12 szakambulancián biztosítunk korszerű ellátást a járóbetegek számára. A Közép-Magyarországi régióban az egyetem két telephellyel működő szemészeti klinikája végzi a szemsérült gyermekek 24 órás ügyeleti ellátását is. A készülékek jó helyre kerültek; 4000 kisgyermeket látunk el évente. A szemészeti fejlődési rendellenességek közül a legtöbb a könnycsatorna elzáródásos eset; minden héten 6-10 csecsemőt látunk el intézményünkben. Másik gyakori szemészeti probléma a veleszületett illetve öröklött fénytörési hiba.

Távollátás és rövidlátás miatt pedig heti 60 gyermek keres fel bennünket. A K&H gyógyvarázs jóvoltából két darab ún. non-contact tonométerrel (szemnyomásmérő) bővült a műszerparkunk. A berendezések jelentősége, hogy segítségükkel érzéstelenítés, altatás illetve a szemfelszín érintése nélkül tudjuk mérni a szemnyomást. Ez azoknál a gyermekeknél is megkönnyíti a munkánkat, akik nehezebben tűrték eddig a beavatkozásokat. A koraszülöttek vizsgálatának fontos része a szemnyomás mérése a helyszínen, ebben nagy segítséget jelent az, hogy az elnyert műszerek hordozhatók" - tette hozzá Dr. Németh János, Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatója.

Címkék: