Pert nyert a 102 éves matróna! Fellebbeztek!

Pénzcentrum2009. február 25. 15:00

A jelenlegi ítélettel még nem értek véget a 102 éves olasz hölgy megpróbáltatásai, ugyanis a háromlépcsős olasz jogrendszer értelmében a fellebbezés miatt újabb tárgyalásokra kerülhet sor. A ma már ágyhoz kötött néni 90 évesen járt először a bíróságon, amikor pert indítottak a néhai nagypapától örökölt telken illegálisan épített lakóingatlan ügyében.

Hiába nyertük meg a második fordulót is, ügyfelemnek lehet, hogy meg kell dönteni a világ legidősebb emberének rekordját, ha ténylegesen vissza szeretné szerezni a jogos jussát - fűzte hozzá az esethet a mama ügyvédje.

Éveken át húzódtak a tárgyalások és a hat év után megnyert szappanoperába illő per a fellebbezés miatt tovább folytatódott. A feljebbviteli bíróság újratárgyalta az ügyet, de újabb hat év elteltével hiába született meg az elsőhöz hasonló ítélet - mely szerint le kell bontani az épületet - az ismételt fellebbezés miatt nem tekinthető lezártnak az ügy.

A néni szerint szinte a nullával egyenlő, hogy valaha megnyerheti ezt a pert, mivel valószínűleg nincs már annyi éve hátra, mint ameddig az újabb tárgyalások elhúzódhatnak. Az eset hűen tükrözi az olasz igazságszolgáltatás fájdalmasan lassú ügymenetét. A Világbank 181 országot átölelő vizsgálata szerint Olaszország - Angola, Gabon, Uganda, Etiópia, Zambia, Szenegál és Bissau-Guinea mögött - csak a 156. helyet a jogrendszerek hatékonysági listáján.

Címkék: