Már a párnáért és a takaróért is fizetni kell a repülőgépeken!

Pénzcentrum2009. február 16. 10:00

Egyre több megszorítást kénytelenek hozni a légitársaságok. A US Airways járatain például fizetni kell a takaróért és a párnáért- cserébe viszont haza is vihetjük őket.


Akik sokat utaznak repülőgéppel, tudják, hogy ez a közlekedési mód sohasem tartozott a legkényelmesebbek közé. A kellemetlenségek azonban tovább fokozódhatnak: a tervek szerint az utasoknak nem csak az extra csomagokért kell majd fizetniük, hanem az olyan hétköznapi szolgáltatásokért, mint például a párnák vagy a takarók.

A US Airways, a világ egyik legnagyobb légitársasága legalábbis ilyen jellegű megszorításokat vezet be. A társaság új úticsomagja mától kapható, az amerikai belföldi járatokon 7 dollárért (1600 forint). A jó hír azonban, hogy ezeket később is megtarthatja az utas.

A csomagban található pokróc, nyakpárna, füldugó, és szempárna is. A légitársaság szerint a hasonló csomagok 20 dollárnál kezdődnek, ráadásul a US Airways még egy 10 dollár értékű vásárlási utalványt is ad hozzá.

Az amerikai társaságnak azonban egyre romlanak a szolgáltatásai, és ezt az is bizonyítja, hogy 2008-ban megduplázódott az utasok panaszainak száma, akik legtöbbször a késések és az áremelések miatt reklamálnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ráadásul a cég biztonsági szempontból sem tartozik a legjobbak közé: 1973 óta már több mint tíz gépe zuhant le. A januárban a Hudson- folyóra kényszerleszállást végrehajtó repülő is a US Airways flottájába tartozott.

Címkék: