Hőstett a BKV járaton: életet mentett az éber kolléga!

Pénzcentrum2009. február 5. 16:00

A 148-as autóbusz vezetőjének életét mentette meg tegnapelőtt egy kollégája, amikor a sofőr hirtelen rosszul lett. A jármű nem haladt gyorsan, ezért sikerült pillanatok alatt megállítani - így az utasok nem voltak veszélyben.

A Nagykőrösi úti megállót elhagyva, a Határ úti kereszteződésnél eddig ismeretlen okokból hirtelen rosszul lett és elvesztette a jármű feletti uralmát a 148-as autóbusz vezetője. Ezt vette észre még időben a 66-os és 68-as járatokon szintén buszvezetőként dolgozó, de éppen szolgálaton kívül ezzel a járattal utazó munkatársa.

A vezetőfülkéhez rohanva kinyitotta az ajtót, megtartotta a járművezető megbillenő testét, megállította a buszt, majd kézifékkel rögzítette.

A 148-as nem haladt gyorsan, ezért az utasok nem voltak veszélyben. A rendkívüli lélekjelenlétről tanúbizonyságot tevő járművezető először a mentőket hívta, majd a jármű rádió-berendezésén értesítette a forgalmi diszpécsert valamint a BKV helyszínelőit. A 148-as vezetőjét a mentők kórházba szállították, a rosszullét pontos okát még vizsgálják.

Címkék: