Obama nyelvleckéket ad a japánoknak

Pénzcentrum2009. január 21. 09:45

Váratlanul nagy sikere lett a tegnap elnökké beiktatott Barack Obama beszédeiből összeállított könyvnek Japánban.

A "Speeches of Barack Obama" (Barack Obama beszédei) című könyv két hónap alatt 400 000 példányban kelt el, márpedig Japánban a legmenőbb regényekből sem fogy évi egymilliónál sokkal több.

Az elnöki és elnökjelölti beszédek remek anyagok a hallás utáni értés fejlesztéséhez, mivel egyszerűen felfoghatóak és könnyű őket követni. Az olyan rövid üzenetek, mint a Yes, we can!, Hope, és Change, rendkívül könnyen memorizálhatóak. De a japánok amúgy is imádják Obamát, mivel a beszédei rendkívüli karizmatikusak, vagyis egy olyan tulajdonságról tesznek tanúbizonyságot, amely a japán politikusok számára teljesen ismeretlen - írta a Reuters.

Az angol és japán nyelvű könyv természetesen CD-mellékletet is tartalmaz, ahol meg lehet hallgatni Obama 2004-től tartott beszédeit - ez pedig óriási segítség az angol kiejtés rejtelmeivel pokoli harcokat vívó japánok számára. Az Asahi kiadó a hatalmas siker láttán most tervbe vette, hogy piacra dobja Obama beiktatási beszédét is, megspékelve Kennedy 1961-es beiktatási beszédével és Abraham Lincoln híres, 1863-as Gettysburg-i szónoklatával.

Címkék: