Vége lehet az elektronikai áruházaknak!

Pénzcentrum2009. január 13. 08:45

Az Allianzhoz tartozó Euler Hermes (EH) legújabb helyzetértékelése szerint itthon a felszámolási eljárások száma több mint ötödével nőhet 2009 első felében. A fűnyíró leginkább az építőiparban és az elektronikai kereskedelmi cégek mezején ritkíthat - írta a Napi Gazdaság.

. A világ legnagyobb hitelbiztosítója figyelmeztet arra is, hogy a válság átgyűrűzése a reálszférába várhatóan a vásárlóerő látványos csökkenését idézi elő. A fogyasztói magatartás ehhez mért átalakulását, azaz a kereslet visszaesését az alapvető fogyasztási cikkek kivételével minden téren nyilvánvalóan a vállalkozások bevételei is megérzik.

Az EH szerint a cégek paradox módon a túlélés érdekében kénytelenek lesznek a versenyképességet javító beruházásokat elhalasztani, ami viszont csökkenti a túlélési esélyeiket. A leginkább veszélyeztetett kör az autó- és építőipari beszállítók köreiből, valamint az elektronikai kereskedelmi cégekből áll össze. Ezekben a szegmensekben ugyanis jelentősen nőhet a szállítói tartozások határideje, ami már önmagában növelheti a felszámolási eljárások számát.

Címkék: