Ilyet még nem láttál! Szuper-vékony LCD képekkel!

Pénzcentrum2009. január 6. 13:00

Vastagsága alig 7 milliméter, a súlya éppen hogy csak eléri az 5 kilogrammot. Ezzel a technológiai korlátokat döntögető készülékkel kápráztatja el az érdeklődőket a JVC a napokban a tengerentúlon megrendezésre kerülő Elektronikai Kiállításon.

A JVC 81 centiméter képátmérőjű készülékének fejlesztésekor a cég mérnökei korszakalkotó munkát végeztek.

A gyártó többek között ügyelt az anyagfelhasználás minimalizálására (különös tekintettel a kijelzőben található káros-anyagokra), az energiatakarékos üzemmód kialakítására és a többfunkciós felhasználhatóságra.

A nagyközönség előtt január 7-én mutatják be a szuper-vékony készüléket, melynek 7 milliméteres vastagsága (inkább vékonysága) alig 5 kilogrammos súllyal párosul.

A készülék kialakításakor arra is ügyeltek, hogy a célpiac ne legyen megosztott. A gyártó szerint a lakossági és az irodai felhasználásra egyaránt alkalmas lesz a televízió.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A gyártás során a korábbi készülékekhez képest 50 %-kal csökkentették az anyagfelhasználást. A mérnökök úgy tudtak gond nélkül átlépni azelőtt ledönthetetlennek hitt technológiai korlátokon, hogy az nem ment sem a vizuális élmény, sem a teljesítmény rovására.

A JVC ezzel az LCD-tévével magasra tette a lécet a versenytársak előtt, akik majd a néhány nap múlva kezdődő kiállításon vehetik fel a kesztyűt.

Címkék: