Súlyos ítélet született a Fenyő-gyilkosság ügyében: Portik élete végéig börtönben maradhat, Gyárfás 7 évet kapott

Pénzcentrum2024. február 8. 10:56

Hét év fegyházra ítélték Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében, Portik Tamás pedig életfogytiglant kapott. A vádlottakat a közügyektől 10-10 évre tiltották el, ám az ítélet még nem jogerős.

7 év fegyházra ítélte Gyárfás Tamás producert a Fővárosi Törvényszék, Portik Tamás életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása ügyében. Portik legkorábban 20 év múlva szabadulhat, Gyárfás Tamás pedig a büntetése letöltésének négyötöde után kerülhet feltételesen szabadlábra. A vádlottakat a közügyektől 10-10 évre tiltották el, ám az ítélet még nem jogerős.

Az utolsó szó jogán Gyárfás ártatlannak vallotta magát, szerinte riválisa halála az ő életét is tönkretette - bízik benne, hogy egy későbbi ítélet helyreállítja becsületét. A 444 tudósítása szerint Portik pedig azt mondta, hogy Fenyő János valódi ellenlábasa Princz Gábor, az egykori Postabank vezetője volt, nem pedig Gyárfás.

A Fenyő-gyilkosság ügye 4 éve folyik, eredetileg novemberben lett volna ítélethirdetés, de Portik akkor bejelentette, szerződést bontott kirendelt védőjével, összesen hét ügyvédet fogyasztott el a per során. Az ügyészség ennek kapcsán azt közölte, a vádlott csak hátráltatni akarta az eljárást.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
vállalkozás, börtön, bíróság, bűnözés, ítélet, gyilkosság, fenyő, szervezett bűnözés,