A koronavírusnak hála újabb dologról derült ki, hogy felesleges, sok cég mégis ragaszkodik hozzá

Világgazdaság2024. január 15. 09:54

A koronavírus-járvány alatt nyilvánvalóvá vált, hogy teljesen felesleges a drága üzleti utazásokat finanszírozni, amikor a találkozók online is megoldhatóak. Mások szerint azonban mégiscsak jót tesz a morálnak, ha a cégek évente néhány alkalommal kimozdítják az alkalmazottakat különböző közös programokra.

A koronavírus-járvány miatti lezárások idején kiderült, hogy a cégek teljesen feleslegesen finanszíroznak drága üzleti utakat, amennyiben a találkozók az online térben is megvalósíthatók – írja a vg.hu a BBC nyomán. Az üzleti jellegű utazások számának csökkenése pedig nagyon fájdalmasan érinti a légitársaságokat, különösen az amerikaiakat.

Ugyanakkor a portál szerint a fentiek ellenére újjáéledhetnek az üzleti utazások, csak más formában – a járvány előtti üzleti utazások célja a tárgyalások lebonyolítása volt, míg a lezárások óta már a belső kapcsolattartás.

Ennek oka, hogy a táv- és hibrid munkarendben az alkalmazottak nem találkoznak, tulajdonképpen nem is ismerik egymást. Éppen emiatt tartják sokan fontosnak, hogy a cégek mégis biztosítsák a személyes kapcsolattartás lehetőségét is.

Címkék:
utazás, távmunka, koronavírus, covid,