Országos razziát jelentettek be: ezért keményen büntetni fognak a hatóságok, érdemes vigyázni

Pénzcentrum2023. december 4. 09:54

A héten a Nemzeti Adóhivatal fokozott ütemben kezdi meg a piacok, kitelepülések, karácsonyi vásárok ellenőrzését. Mutatjuk, hogy hol lehet számítani a hatóságokra!

Nem járnak jól azok a kitelepülők, piaci kofák, akik nem szeretnek számlát adni a vásárlások után, ugyanis a NAV mától fokozott ellenőrzésbe kezdett az Adótraffipax oldal szerint.

Az adóhatóság egyébként június 1. óta már fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket, azonban most az ellenőrzések kiterjednek az adventi vásárokra, azok kitelepüóléseire, a piacokra és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókra, illetve a vendéglátókra és a szolgáltatókra is.

De nem csak ők retteghetnek: Dél-Budapesten december 31-ig előzetes kockázatelemzések alapján a használtautó kereskedők, valamint az illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók ellenőrzése is megkezdődött. Pécset az édességboltokat és iskolabüféket, míg Mohácson a cukrászdákat és kávézókat fogják ellenőrizni, de a Békés megyei húsholtok és hentesáruüzletek is izgulhatnak. A teljes lista megtalálható a NAV oldalán.  

Címkék:
ellenőrzés, vállalkozás, NAV, karácsonyi vásár, adóhivatal, magyarok, csap,