Indul a kőkemény őszi NAV-razzia Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök októberben

Pénzcentrum2023. október 8. 10:28

Októberben az eddigi bejelentések alapján többek között vendéglátóhelyek, bútorboltok, virágboltok, építőanyag-kereskedések és tüzépek kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy hol, mikor és milyen vállalkozásoknál várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a DiningCity Országos Étteremhéten, 2023. október 5. és 15. között ellenőrzik az éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 11. és október 15. között a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 9. és 15. között Kiskunfélegyházán, 2023. október 19-én (csütörtökön) Madarason, Katymáron, 2023. október 9. és 22. között a vármegye területén a bútorboltokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai október 9. és 15.  között hétfőn Pécsett a Rákóczi úti üzleteket, szerdán Magyarszéken és Óbányán a vendéglátóhelyeket, csütörtökön pedig Pécsett a műszaki outlet-boltokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 9. és 13. között a vendéglátóhelyeken és a jövedéki kiskereskedőknél vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vármegyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága október hónapban is a megye területén lévő Tüzép telepeket, az Építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat és a jövedéki kiskereskedőket ellenőrzi. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését és a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. október 9. és 13. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • október 9. (hétfő)                        Rétsági járás,
  • október 10. (kedd)                      Pásztó járás,
  • október 11. (szerda)                    Balassagyarmati járás,
  • október 12. (csütörtök)               Salgótarjáni járás,
  • október 13. (péntek)                   Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. október 2. és 16. között az alábbi helyszíneken ellenőriz: jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét, a birtoklás jogszerűségét; automatáknál, az üzemeltetésére vonatkozó jogszabályok betartását; és építkezéseken a foglalkoztatás jogszerűségét. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 9. és 13. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.10.09. - Tolna
  • 2023.10.10. - Paks
  • 2023.10.11. - Dombóvár
  • 2023.10.12. - Tamási
  • 2023.10.13. - Decs

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. október 9. és 13. között az alábbi járásokban ellenőrzik az építőanyag-kereskedéseket, valamint a tüzelőanyag értékesítésével foglalkozó vállalkozásokat:

  • október 9. (hétfő) Várpalota,
  • október 10. (kedd) Pápa,
  • október 11. (szerda) Veszprém,
  • október 12. (csütörtök) Tapolca,
  • október 13. (péntek) Veszprém.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címkék:
ellenőrzés, NAV, adóhatóság, adó, számlaadás, nyugtaadás, október, foglalkoztatás, razzia, adóhivatal, adórazzia,