Itt a vége a kamionosok szenvedéseinek? Komoly robbanás előtt a piac, ezt biztosan megköszönik

Pénzcentrum2023. szeptember 19. 09:06

A külföldi tőkebeáramlás következtében végre lélegzetvételhez juthat a hazai szállítmányozás.

A tavalyi 6,5 milliárd euró után az idén 13 milliárd euró értékű külföldi befektetés várható  - írja Szijjártó Péter külügyminiszterre hivatkozva a 24.hu. A lap elemzésében megjegyzi, hogy a nagy építkezések miatt most végre összekaphatja magát a logisztikai piac is, ugyanis ezek miatt hatalmas áruszállítási igény lép majd fel.

Mind az akkugyárak építkezésének berobbanása, mind pedig az előállított termékek sokasága miatt várható, hog megnő a logisztikai igény, és ez nagy injekciót nyújthat a hazai furvarcégeknek. Emellett valakinek el kell majd vinnie a veszélyes hulladékot is: erről becslések még nincsenek, ám Németországból tudni lehet, hogy csak 2025-re 160 ezer tonna akkumulátort kell majd lecserélni.

Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke azonban arra is figyelmeztet: egyelőre nem biztos, hogy minden szállítmányozási feladatot magyar cégek kapnak majd meg. A külföldi nagyberuházók - különösen az akkugyárak esetében - rendszerint hoznak magukkal saját logisztikai szolgáltatót is.

Címkék:
vállalkozás, euró, piac, külföld, külföldi, magyar, milliárd, logisztika, hazai, szállítmányozás,