Kemény NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol és mikor csapnak le az ellenőrök

Pénzcentrum2023. február 17. 16:26

Februárban és márciusban sem tétlenkednek az adóellenőrök, országszerte lehet ellenőrzésekre számítani. Mutatjuk, pontosan hol és mely napokon lehet számítani ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Adótraffipax aloldala alapján.

A NAV baranyai munkatársai február 20. és 26. között hétfőn Pécsett, a jelmezkölcsönzőket és a használtruha-kereskedőket, szerdán szintén Pécsett a szálláshely-szolgáltatókat, csütörtökön pedig Mohácson, a gyógyszertárakat ellenőrzik.

A Mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Február 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye virágárusainál és az ajándékboltokban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 25. és 26. között az V. Debreceni Tetováló Expón és annak környékén a kiskereskedőket, a szolgáltatókat és a vendéglátókat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is. Az ellenőrök a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 7. és 8. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 17. (péntek)                 Szolnok és környéke
  • február 20. (hétfő)                    Kunszentmárton és környéke,
  • február 21. (kedd)                    Jászapáti és környéke,
  • február 22. (szerda)                  Karcag és környéke,
  • február 23. (csütörtök)             Túrkeve és környéke,
  • február 24. (péntek)                 Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között - célzott kiválasztás alapján - azon adózókat ellenőrzik, akik több üzembe helyezett pénztárgéppel rendelkeznek, mint az általuk bejelentett foglalkoztatottak száma. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 17. és 24. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 17. (péntek)                    Pásztói járás.
  • február 20. (hétfő)                      Balassagyarmati járás,
  • február 21. (kedd)                       Pásztói járás,
  • február 22. (szerda)                     Rétsági járás,
  • február 23. (csütörtök)                Bátonyterenyei járás,
  • február 24. (péntek)                    Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 7. héten az alábbi járásokban ellenőrizhetnek:

  • február 17. (péntek) Nyíregyházi járás,
  • február 18. (szombat) Nyíregyházi járás.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, valamint az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezen túl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.02.20. Simontornya, Tolnanémedi
  • 2023.02.21.Bonyhád
  • 2023.02.22. Szekszárd
  • 2023.02.23. Tamási
  • 2023.02.24. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címkék:
adozas, ellenőrzés, NAV, adóellenőrzés, adó, online, razzia, adóhivatal, megye, február, adótraffipax, adórazzia,