Komoly pénzeket tolnak a magyar turizmusba: ezt kell tudnia annak, aki lecsapna az állami milliókra

Pénzcentrum2023. január 17. 09:15

Megjelent az energiaköltség- és beruházás támogatási program legfrissebb, módosított felhívása, amiből végre kiderült, milyen feltételekkel pályázhatnak a szálláshely-szolgáltatók és a vendéglátó egységek az állami támogatásokra - írta meg a Péntektől regisztrálhatnak energiatámogatásra a szálláshelyek és az éttermek - Turizmus.com

Az állami támogatási program most megjelent hetedik, módosított felhívásából már kikerült a „feldolgozóipari" szó, és a pályázat elnevezése „KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023"-ra módosult. A pályázat benyújtásának első lépése a regisztráció, amit mielőbb érdemes megtenni. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozó vállalkozások (TEÁOR 55-56) számára a pályázati regisztrációs felület 2023. január 20-án nyílik meg.A program keretében két különböző támogatási konstrukció érhető el az érintett turisztikai mikro-, kis- és középvállalkozások számára. 

A pályázati kritériumok és kötelező vállalások között szerepel:

  • a vállalkozás 2021-es energiaköltsége eléri az adott évi értékesítés nettó árbevételének 2 százalékát.
  • a vállalkozás 2021-ről teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik és 2021. január 1. előtt alapították.
  • 2023. IV. negyedévének végére a vállalkozásban foglalkoztatottak létszáma legfeljebb 10 százalékkal csökkenhet a 2022-es év azonos időszakához képest.
  • a vállalkozás vállalja, hogy energiahatékonysági beruházást hajt végre legkésőbb 2024 végéig.
     
Címkék:
vállalkozás, pályázat, támogatás, értékesítés, január, program, nettó, állami, vállalkozók, vállalkozó,