Figyelem, vállalkozók: már itt is elérhető a Széchenyi Kártya Max

Pénzcentrum2022. szeptember 2. 15:03

Habár az alapkamat már kétszámjegyű, a vállalkozások számára továbbra is rendelkezésre áll ennek a töredékéért likviditási és beruházási hitel, illetve lízing is. A K&H is elérhetővé tette a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező finanszírozási megoldásait, amelyek az emelkedő kamatkörnyezetben is alacsony fix kamattal nyújtanak forrást a kkv-k számára - írja közleményében a bank.

Immár a banknál is elérhetők a Széchenyi Kártya Program MAX kedvezményes finanszírozási megoldásai, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX konstrukciókat. „Az emelkedő kamatkörnyezet miatt növekednek a finanszírozási költségek, miközben az uniós források is szűken állnak rendelkezésre. A kkv-k számára ezért most komoly segítséget jelenthetnek a Széchenyi Kártya Program MAX fix, akár 0,5 százalékos éves kamat mellett elérhető forrásai” – nyilatkozta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

Több tízmilliárdnyi szerződést kötöttek már

A jelenlegi piaci környezetben most várhatóan ennél alacsonyabb lesz a hitelt felvevő vállalkozások száma. A program széleskörű felhasználhatósága és a jelentős állami kedvezmények miatt azonban a forrást igénylő vállalkozások döntő többsége a továbbiakban is a Széchenyi Kártya Program támogatott hiteleinek keretében fog igényelni finanszírozást

– mondta a szakember.

A hazai kkv-k egyéves várakozásait vizsgáló K&H kkv bizalmi index nyár eleji eredményei alapján a vállalkozások közel háromnegyede (74%) tervez valamilyen beruházást. Főként informatikai fejlesztést (40%), gépjárművek (33%) és gépek, berendezések beszerzését (32%). A tervezett digitális korszerűsítések és a technológiaváltást segítő gépek, berendezések vásárlása a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező forrásaiból továbbra is megvalósíthatók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A technológiaváltást vagy energiahatékonyság javítását célzó vállalkozások körében várhatóan kiemelten népszerű lesz a program, mert akár fix évi 0,5 százalékos kamatozás mellett is igényelhetnek ilyen alkonstrukciót. Az állami támogatott hiteltermékek keretében azonban személygépjármű beszerzés, így például céges flottaként használt elektromos autók beszerzése nem valósítható meg. Mivel a K&H továbbra is elkötelezett a fenntarthatóság mellett és támogatja a vállalkozásokat környezettudatos döntéseik meghozatalában, ezért a Széchenyi MAX programok mellett elérhető a kedvező kamatozású K&H zöldautó finanszírozási konstrukció is

– tájékoztatott Rammacher Zoltán.

Címkék:
vállalkozás, kkv, széchenyi kártya, kártya, program, vállalkozások, kkv szektor, kkv pályázatok,