Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Pénzcentrum2022. augusztus 12. 09:31

Korábban a Magvető kiadásában jelent meg Lakatos István Dobozváros című fantasyja, amivel tíz évvel ezelőtt elnyerte az Év Gyermekkönyve-díjat is. Most ismét kiadásra kerül a kötet, a könyvpiacon még szinte ismeretlen megoldással.

Az egykor a Magvető kiadásában megjelent kötetet ezúttal a könyvpiacon még szinte ismeretlen megoldással, közösségi finanszírozásból összegyűjtött pénzből tervezi megjelentetni Lakatos István, aki ettől a tervétől függetlenül tavaly nyáron egy új ifjúsági és képregénykiadót is alapított- írta a Telex.

A kampány a Brancsközösség.hu-n indult, és még 49 nap van hátra belőle. A szerző-könyvkiadó célja az, hogy kétmillió forintot gyűjtsön össze a kötetre, a gyűjtés 55 százalékon, 1,1 millió forintnál jár. A kötet megjelenését 2000-40 000 forinttal lehet támogatni. A könyvből csak annyit nyomtatnak, ahányan támogatják a kampányt, és a magasabb összegű támogatásokból limitált mennyiség van.

A Dobozváros igazi gyerekirodalmi szenzáció volt 2011-12-ben, később egyes általános iskolai tananyagokba is bekerült. Lakatos eredetileg egy gyerekirodalmi pályázaton, az Aranyvackoron akart illusztrátorként részt venni, de nem talált maga mellé írót, így kitalált egy történetet – ezért a szövegért aztán két különdíjat is kapott. A könyvet 2011 végén adták ki.

 A Dobozváros nem éppen tündérmese. Borúsabb, koszosabb, kegyetlenebb annál. Afféle gyerekkönyv-armageddonnak mondanám

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– írta róla akkor a Könyvesmagazin kritikája. A hagyományos, kiadói modelltől eltérő könyvkiadásra nem a Dobozváros az egyetlen példa.

Címkék:
könyv, olvasás, könyvpiac, könyvkiadó, közösségi finanszírozás, könyveladás, brancs, brancs közösség, crowdfunding,