Kiderült, tényleg nehéz idők várnak a tatabányai multira

HelloVidék2020. június 22. 08:15

2020-as koronavírus járvány újabb csapást mért a magyar gazdaság motorját is adó járműiparra, ezen keresztül pedig az abroncsgyártásra - számol be a HelloVidék.

A Bridgestone Csoport magyarországi üzeme éppen 2008-ban, a hazánkat is megroppantó gazdasági válság idején kezdte meg működését, amely még a fokozottan nehéz időszak ellenére is képes volt gyökeret verni.

A krízisek során megszerzett tudás újból és újból felhasználható, és magabiztosságot ad az új kihívások leküzdéséhez

 - mondta el a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatóját, Topolcsik Melinda a lapnak, majd hozzátette: "autóipari szakértők szerint az idén jelentősen (akár 20-40%-kal, Roland Berger, 2020. április 23.) visszaeshet az európai gépkocsigyártás 2019-hez képest, és ezt a visszaesést valószínűleg nem lehet behozni jövőre sem, legfeljebb néhány év múlva normalizálódhat a gépkocsigyártás és a gépkocsieladás. Ez természetesen hatással van az abroncsgyárak, így a mi termelésünkre is, mert termékeinket részben az autógyárak számára szállítjuk. A másodlagos (ún. trade) piac kilátásai azonban jobbak, a jelenlegi prognózisok szerint itt sokkal dinamikusabban visszaépülhet a kereslet."

A teljes interjút a HelloVidék oldalán olvashatod el. KATT!

Címkék:
vállalkozás, interjú, abroncs, tatabánya, roland berger, hello vidék, autóipari válság,