Börtönt kért Kozsóra az ügyészség: megkezdődött az áramlopási per

Pénzcentrum2020. február 13. 21:32

1 év 4 hónap börtönt kért Kozsóra az ügyészség az áramlopási perben. A vád szerint az énekes megbuheráltatta teázója villanyóráját, majdnem 2 millió forint kárt okozott az elektromos műveknek.

Megkezdődött Kocsor Zsolt, azaz Kozsó pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon: a vád nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás. Az énekest és vállalkozót a teaházának egykori üzletvezetője jelentette fel, aki állította, hogy a Zöld Teknős Teabarlang nevű hely villanyórája meg volt buherálva, akkor is volt áram, amikor az összes biztosítékot lekapcsolták.

A 24.hu tudósítása szerint az ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben, aki maga Kozsó. A vádirat szerint a vádlott egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely villanyórájának plombáját eltávolítsa, s annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza. Az énekes az óra állását nem jelentette be, az éves leolvasást nem biztosította a szolgáltatónak, a jogellenes áramhasználattal 1,75 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt kért 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztve abban az esetben, ha Kozsó beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az énekes nem élt az alkuval,tagadta bűnösségét.

A tárgyalás következő köre április 3-án várható.

Címlapkép: YouTube.
Címkék:
vállalkozás, per, áramlopás, bíróság, ügyészség, kozsó,