Aránytalan szigor a Balatonnál? A jó szezon ellenére sem elégedettek a vendéglátósok

Pénzcentrum2019. szeptember 6. 09:00

Nem értenek egyet azzal, hogy kisebb szabálytalanságok miatt bezárassanak egy-egy üzletet, ezért jogszabály-módosítást kezdeményeznek.

Jó szezont zártak idén a dél-balatoni kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások, de érdekképviseletük szerint jogszabály-módosításra lenne szükség az online pénztárgépek használatának ellenőrzésében. Kertész Rezső, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének társelnöke az InfoRádiónak elmondta: a bevételek körülbelül hasonlóak, vagy körülbelül 10-15 százalékkal magasabbak, mint az előző évben voltak, de

sokan 10-15 százalékos áremelést is végrehajtottak, ami messze nem az a mérték, amennyit kellett volna, mert a költségek ennél jóval nagyobb mértékben nőttek.

Kertész Rezső közölte, hogy a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete a térség országgyűlési képviselőjének támogatásával jogszabály-módosítást kezdeményez az online pénztárgépek használatának ellenőrzésében.

Nem értenek ugyanis egyet azzal, hogy

kisebb szabálytalanságok miatt, mondjuk a pénztárgépek megkésett szervizelése miatt bezárassanak egy-egy üzletet.

Úgy vélik, túl szigorú és aránytalan a jogi szabályozás, ami az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabálytalanságokat értékeli.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vállalkozók emellett nagyobb rugalmasságot is kérnek a hatósági ellenőröktől, mert azok sokszor a főétkezési időszakokban jelentek meg, feltartva ezzel egy másfél órára is az ellenőrzött vendéglőben a személyzetet.

Címkék:
ellenőrzés, vállalkozás, étterem, Balaton, vendéglátás,