Nagy lehetőséget kapnak a vállalkozások: hamarosan indul a program

Pénzcentrum2017. június 2. 10:04

Idén ősszel várhatóan tovább folytatódik az MKB Bank által szervezet Inkubátor Program - mondta el a Brain Bar Budapest tegnap esti rendezvényén Hetényi Márk, a bank lakossági és digitális vezérigazgató-helyettese.


Az ügyfelek változnak, és azonnali digitális szolgáltatásokat kell nekik nyújtani, ez azonban komoly feladat a bankoknak - kezdte előadását Hetényi Márk. A banki szektorban ma már nincs olyan szolgáltatás, amit ne tudna egy fintech cég valahol a világon adott esetben jobb színvonalon nyújtani. Ez pedig arra kényszeríti a bankokat, hogy lépjenek.

Challenger bankot építünk

- emelte ki Hetényi Márk.

A banki fejlesztések sokszor drágák, éppen emiatt a szakember a szerint a legjobb megoldás, ha fintech partnerségen keresztül bevonják a külsős tudást, amellyel a munkavállalókat is motiválni tudják. Az MKB Bank éppen ezért várhatóan

idén ősszel tovább folytatja Inkubációs Programját.

Az MKB FintechLab jelenleg hat hazai FinTech startup-pal működik együtt, ezen felül az év második felében két újabb együttműködés van kilátásban. A Bank a jövőben nemcsak klasszikus FinTech megoldásokkal szeretne dolgozni, ezért keresik azokat a partnereket, akik a bank segítségével új csatornákat nyithatnak meg az ügyfelek felé.

Itt példaként említethetem a telekommunikációs szektorban rejlő hatalmas potenciált.

- mondta el a rendezvényen Pereces János, az MKB Inkubátor Kft., ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kozczka Dániel az MKB Bank digitális ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a banki alaprendszer platformizációjának eredményeként már egy olyan banki architektúra áll rendelkezésükre, amelynek köszönhetően a jövőben a fejlesztők építőkockaként tudnak összerakni az ügyfelek számára biztonságos, magas ügyfélélményt biztosító megoldásokat.

Kovács Larissza az MKB Bank digitális ügyfélélmény igazgatója pedig elmondta, hogy a bank core rendszerének cseréje miatt rengeteget gyorsullhatnak a banki szolgáltatások. A számlanyitás akár 5 perc alatt is megvalósulhat, a személyi kölcsön fél óra alatt, míg a jelzáloghitelt közel 7 nap alatt megkaphatjuk majd. A közelmúltban pedig elindult az MKB Pay mobilalkalmazás, aminek a segítségével könnyedén és biztonságosan tudunk fizetni a mobilunk segítségével.

Ha kíváncsi vagy, milyen FinTech cégekkel dolgozik már most együtt az MKB bank, akkor olvasd el korábbi cikkeinket a témában:

 

 

Címkék:
vállalkozás, bank, mkb, együttműködés, fintech, hetényi márk,