Kordáék minden pénzüket a szállodájukra költötték: most lemondanak róla?

Pénzcentrum2017. május 7. 15:00

Rengeteg pénzt költöttek Kordáék a szállodaként működő villájuk felújítására. Mire kész lett viszont úgy döntöttek, lemondanak az üzlet vezetéséről.

Akkora vagyont öltek a villa felújításába, hogy tudják, az ő életükben már nem térül meg. Az eredménnyel viszont nagyon elégedettek Kordáék.

Három hónapig a hotel felújítása miatt nem vállaltunk felkérést, ám ez végre lezárul, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel"

- mondta a Blikknek Korda György. A házaspár arra a komoly elhatározásra jutott, hogy bár részt vesznek a villa működtetésében, a valódi vezetést egy fiatal csapatra bízzák, amelyet nevelt lányuk, Alice irányít.

Alice-ra hagyjuk a villa vezetését, mi csak az ötleteinkkel, a tapasztalatainkkal egyengetjük a csapatot"

- mondta az énekes. A házaspár továbbra is a fellépésekből és a pókerből szeretne megélni. Eszük ágában sincs nyugdíjba menni, amíg bírják, énekelnek. Korda György már 60 éve énekel, és 16 éve kommentálja a pókerversenyeket.

A hatalmas felújításról korábban a Borsnak elárulták, hogy az épület összes nyílászáróját lecserélték, így remélik, hogy a téli fűtésszámla legalább a felére csökken majd. Emellett az összes ágyat lecserélték luxus fekhelyre, valamint minden szobában épített zuhanyzókat alakítottak ki.

Óriási nyereség a fenntartási költségeken

Az ingatlan felújítása - ha nem ekkora villáról van szó, hanem mondjuk egy családi házról, az esetek többségében néhány év alatt megtérül. Több felmérés is igazolja, hogy a hazai lakóépületek energetikai korszerűsítésével kb. annyi energiát lehetne megspórolni, amennyivel másfél hónapig biztosíthatnánk a teljes ország szükségletét. Ez rengeteg pénz: azon épületek, ahol nem történt efféle korszerűsítés, négyszer több pénzt emésztenek fel éves szinten, mint az új építésűek, vagy a már szakszerű energetikai beruházással korszerűsítettek.

Komplex felújítással akár 65-80 százalékkal is csökkenthető egy háztartás fogyasztása.

Az energiatakarékosság érdekében végzett felújítás és korszerűsítés sokféle lehet. Jelenthet hőszigetelést, felújíthatjuk vagy kicserélhetjük nyílászáróinkat, korszerűsíthetjük a fűtési rendszert.

A tapasztalatok szerint egy átlagos családi ház esetében a nyílászárók cseréjét tartalmazó beruházást átlagosan 1-1,5 millió forint közötti összegből lehet kihozni, míg a fűtéskorszerűsítés bekerülési költsége is e körül mozog.

Nagyon fontos szempont azonban, hogy ha már befektetünk, akkor megbízható nyílászárókat, illetve fűtési rendszert válasszunk. Habár ezek némileg drágábbak, megtérülési idejük jóval rövidebb a kevésbé jó minőségű társaiknál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy tavaly év végi felmérés szerint a lakásfelújítás, mint hitelcél a lakásvásárlás után a legelfogadottabbnak számít Magyarországon. Ami a lakásfelújítás finanszírozását illeti, saját bevallása szerint a megkérdezettek 25 százaléka vesz igénybe banki hitelt a munkálatokhoz, az átlagos költségvetés pedig 670 ezer forint környékén mozog. Azok ugyanakkor, akik hitelből is finanszírozzák a felújítást, már átlagosan 685 ezer forintot igényelnek a pénzügyi szolgáltatóktól, miközben a saját erő mértéke 30 százalék körüli: ez azt jelenti, hogy ők átlagosan közel egymillió forintot fordítanak ingatlanuk felújítására.

Találd meg egyszerűen a számodra legjobb hitelt, amellyel felújíthatod a lakásodat.

Egy használt lakás vásárlása esetén nem szabad megfeledkezni, a súlyos szakemberhiány miatt egyre inkább egekbe szökő felújítási, és korszerűsítési költségekről, valamint a jó mesterek lekötöttségéről sem. Különösen, hogy az ingatlantulajdonosok gyakran esnek abba a többletköltségeket eredményező hibába, hogy felületesen és átgondolatlanul terveznek, elnagyolják a kiadások kalkulációját, ami biztos út ahhoz, hogy elfogyjon a felújításra szánt pénz.

Címlapkép: MTI

Címkék:
vállalkozás, ingatlan, felújítás, hotel, villa,