Jól megy a magyar vállalatoknak: tízből négyen emelnek fizetést idén

Pénzcentrum2017. március 29. 19:35

Idén 10-ből 4 vállalkozás készül fizetésemelésre, az ipari szektorban azonban ez minden második cégre igaz. Létszámbővítésre a kkv-k ötöde készül, leginkább az ipari szektor és a középvállalkozások álláshirdetéseivel találkozhatnak idén a munkavállalók.

A hazai vállalkozások túlnyomó többsége a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez tovább működni a következő egy év során. A kkv vezetők körében végzett legutóbbi felmérésünk szerint jelenleg mindössze közel minden ötödik kkv gondolkodik munkaerő-felvételen az előttünk álló egy évben, és közülük is legtöbben csupán néhány új munkatársat vennének fel - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Jó hír azonban, hogy elbocsátásra csak a cégek 1 százaléka készül, amire az index 12 éves történetében eddig nem volt példa. Nem mindegy azonban, ki mekkora cégnél keres munkát, ugyanis a vállalkozás méretével párhuzamosan az elhelyezkedés esélye is nő. Míg a mikrovállalkozások csupán 13 százaléka tervez létszámbővítést, a középvállalkozásoknál ez az arány több mint a duplája (27 százalék). A különböző szektorok közül egyedül az iparban látható az átlagnál nagyobb mértékű létszámbővítési szándék.

Címkék:
vállalkozás, kkv, munka, munkaerő, munkaerőhiány, foglalkoztatottság,