Nem tudják meg a vállalkozók, miért fizetik a kamarai tagdíjat

Pénzcentrum2015. december 23. 14:01

Több millió forintért árulná csak el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, hogy pontosan mire is költik a vállalkozók által befizetett 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást - hangzott el kedden az RTL Klub híradójában.

Kivétel nélkül minden vállalkozónak be kell fizetnie évente 5000 forint kamarai díjat. Magyarországon 500 - 600 ezer cég fizeti ezt a kötelező díjat, aki pedig ezt nem teszi, azon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be. Ebből csak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához 1 milliárd 878 millió forint folyt be 2012 óta.

Jó lenne látni, mire megy el ez a pénz

- mondta el a híradónak Farkas Károly, vállalkozó.

Az RTL Klub megkereste az összes kamarát, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig azt mondta válaszol is - tételes elszámolást készítenének, a válaszért azonban 3-5 millió forint körüli összeget kellene fizetni. Mert ennek elkészítése:

A rendelkezésünkre álló munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével járna.

- válaszolták.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy idei törvénymódosítás alapján kérhetnek pénzt a közérdekű adatszolgáltatásért.

Címkék:
vállalkozás, fizetés, kamara,