Kiderült, hova viszik a pénzüket a DRB ügyfelei

Pénzcentrum2015. április 24. 16:10

Kiderült, hol nyitnak számlát a DRB bankcsoport volt céges ügyfelei. A négy banknál több mint 7 ezer magyar vállalkozás intézte pénzügyeit, de nem mindenkinek kellett új bankot keresnie.

A DRB bankcsoport vállalati ügyfeleinek 77 százaléka rendelkezik jelenleg másik hitelintézetnél is számlával, 57 százalékuk az elmúlt másfél hónapban kényszerült új számlavezetőt választani magának. A Bisnode felmérése kiderítette, melyek a legkedveltebb bankok a DRB pórul járt vállalati ügyfeleinek szemében.

Másfél hónappal a Buda-Cash brókerház és az érdekeltségi körébe tartozó DRB bankcsoport bankjainak bukását követően a Bisnode Magyarország Kft. gyorselemzésében a bankcsoport vállalatai ügyfeleinek új bankszámlanyitási preferenciáit vizsgálta.

A DRB bankcsoport bankjainál összesen 7639 vállalkozás vezetett számlát március elején, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a brókerbotrányban érintett 4 bank engedélyét. A 7639-ből csaknem 5700 cég kizárólag a DRB bankcsoport ügyfele volt, más banknál nem vezetett számlát.

A DRB bankcsoport vállalati ügyfélállományának mindössze 57 százaléka nyitott új bankszámlát valamely hitelintézetnél a vizsgált másfél hónapos időszakban.

Elsőre ez a szám rendkívül alacsonynak tűnhet, ám ha figyelembe vesszük, hogy azoknak a vállalkozásoknak, akik nem nyitottak új bankszámlát március eleje óta, csaknem a fele már rendelkezett korábbról más hitelintézeteknél aktív bankszámlával, máris sokkal szebb képet kapunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

Az új bankszámlát nyitó vállalkozások körében végzett vizsgálatunk során kiderült, hogy a számlanyitások számát tekintve az OTP volt a legnépszerűbb a korábbi DRB ügyfelek körében, több mint 1250 új bankszámlával. A K&H 840 új számlájával került a második helyre, a dobogó harmadik fokát pedig a Raiffeisen szerezte meg 360 új bankszámlával. Ezen bankok népszerűsége nem okozott nagy meglepetést, hiszen országos viszonylatban is ők uralják a dobogót a március óta nyitott vállalati bankszámlák terén.

 

Címkék:
vállalkozás, megtakarítás, drb,