Kész, vége: felszámolják a 150 éves magyar céget

Világgazdaság2014. november 19. 08:31

A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az elsőfokú bíróság döntését, amely szerint le kell zárni a Révai Nyomda Kft. elleni csődeljárást, és fel kell számolni a céget - számol be a Világgazdaság.

Az újság szerdai cikke szerint a nyomda a 2014. június 18-i határidőre sem tudta rendezni azt a tartozását, amelynek hitelezője, a Norske Skog Bruck GmbH végül felszámolást kezdeményezett, miután csődmegállapodást sem sikerült vele kötni.

A nyomdatársaság több éve veszteséges, 2013-as mínusza már egymilliárd forintnál is nagyobb volt, saját tőkéje pedig negatív lett.

A Révai Nyomda elődjét, egy budapesti könyvkereskedést és egy kötészetet a Révai testvérek nyitották meg 1869-ben. A testvérek könyvkiadással is foglalkoztak, például megvették Jókai Mór műveinek kiadási jogát. Legismertebb kiadványuk a Révai Nagylexikon.

A Révai több tulajdonosváltást követően 2011. június 4. óta a GED-hez tartozó, romániai Infopress Group SA tulajdona. Eszközeire épp az Infopress tulajdonosként való bejegyzése után egy évvel szereztek 22-en zálogjogot, például a Deutsche Leasing Hungaria Zrt. és a Commerzbank Zrt.

Címkék:
vállalkozás, csőd, felszámolás, commerzbank,