A földdel teszik egyenlővé a leghíresebb pesti piacot

Pénzcentrum2014. szeptember 2. 16:15

Megkezdődött a Józsefvárosi piac bontása. A munkálatokat végző cégeknek az híres-hírhedt Négy Tigris piac után maradt konténervárost kell eltakarítaniuk.

Június 16-án zárt be végleg a kétes hírű Józsefvárosi piac, de a korábbi üzemeltető nem üresen, megtisztítva adta át a mintegy 40 ezer négyzetméteres területet. A tulajdonos MÁV Zrt. pályázatot írt ki a piac területének megtisztítására. A két részre osztott területen győztes cégek szeptember elsején meg is kezdték a munkálatokat - írja a Józsefváros.hu. Feladat akad bőven, a rengeteg szemét mellett számtalan konténer is maradt még a helyszínen.

Fotók: így nézett ki a piac júniusban - KATTINTS!

Egy hónapig lehetősége volt a korábbi bérlőnek ingóságainak elszállítására. Erre azonban csak részben került sor, hiába vittek el tíz konténert és két autót, bőven maradt még eltakarítanivaló. A harminc nap lejárta után a MÁV Zrt. a területen található ingóságok, hulladék, vasanyag elbontására értékesítési pályázatot írt ki.


A vasanyagot - és egyéb hulladékot - magának a vásárlónak kell kibontania. A pályázat során a területet két részben hirdették meg, így végül két nyertes cég kezdhette meg a munkát. A munkálatok szeptember elsején így el is kezdődhettek, amelyet a hónap végéig kell befejezni, hogy a MÁV egy sima, rendezett, részben lebetonozott területet kaphasson vissza.

A Bűnpiac

 - ahogy Kocsis Máté kerületi polgármester nemrég nevezte - már június közepén kiürült, az árusok sem maradtak a területen. A felmérések alapján közel 890 könnyűszerkezetes felépítmény és több mint 260 konténer található az egykori Négy Tigris helyén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A korábbi tervek szerint a piac helyére 4 milliárd forint értékű fejlesztést - sportközpontot és szabadidőparkot - tervez a kerületi önkormányzat. A fejlesztési terv szerint a sportfunkciókat a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósulna meg.


A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítják ki, ezek között lenne téli sátorral fedett füves labdarúgó pálya, két streetball pálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabda pálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek. A beltéri sportlehetőségek között három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása szerepel a tervekben. Emellett egy szolgáltató egység kapna helyet, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének. Az Orczy térhez közeli főépületben hostelt és éttermet alakítanának ki. A kivitelezés 2015 októberében fejeződhet be.

Címkék:
vállalkozás, Budapest, bontás, józsefvárosi piac, sportközpont,