NGM: nem tolódik májusra a kasszacsere

Pénzcentrum2013. november 5. 10:01

Cáfolja a tegnap megjelent híreket a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM): keddi közleményük szerint nem változik a kasszacsere végső határideje.

A kormány döntése értelmében a PC alapú, úgynevezett nagykasszák átállítási végső határideje 2013. december 31 - hívja fel a figyelmet keddi közleményében az NGM. Mint írják, a minisztérium nem tervezi az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésére nyitva álló határidők megváltoztatását. A kiskasszák esetében már lejárt a kötelező megrendelési határidő. A régi kiskasszák csak addig használhatók, amíg a kereskedő, vendéglátós számára le nem szállítják az új gépet.

A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium mindent megtesz azért, hogy felgyorsítsa az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetését. Számos adózó megtette már a szükséges lépéseket az új kasszák beszerzése érdekében, és egyre nő a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött új kasszák száma is.

Mint írják, a jogkövető adózók érdekei azt kívánják, hogy a tárca ne adjon lehetőséget további halasztásra, ne tegye lehetővé, hogy egyes adózók kivonják magukat a kasszacsere kötelezettsége alól. Ennek megfelelően nem kerül sor sem a kiskasszák, sem pedig a PC alapú nagykasszák esetében határidő-módosításra.

Tekintettel az átálláshoz kapcsolódó ellenőrzések tapasztalataira, a tárca olyan módosító javaslatot készít elő, amely alapján az adóhatóság szigorúan fel tud lépni azokkal szemben, akik az új kasszák beszerzésére vagy beüzemelésére nem hajlandók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tervezett szabályok szerint akár az üzlethelységének bezárására is számíthat az az adózó, amely nem rendelkezik az előírt határidőre új pénztárgéppel. Ez a határidő a PC alapú nagykasszáknál 2013. december 31. A kiskasszák esetében szeptember 30-án lejárt az új pénztárgépek kötelező megrendelési határideje. A régi kiskasszák csak addig használhatók, amíg a kereskedő, vendéglátós számára le nem szállítják a megrendelt új gépet.

Címkék:
kkv, pénztárgép, online pénztárgép,