Így is lehet rendezni a tartozást: lekapcsolták a zsaruk a trükkös vállalkozót

Pénzcentrum2013. augusztus 29. 17:00

Bíróság elé állítást javasol a rendőrség az ellen a nő ellen, aki hamis bankszámlakivonatokkal igazolta tartozása rendezését - tájékoztat csütörtöki, az esetről szóló közleményében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Lajosné 48 éves balatonboglári lakos ellen.

Egy kerékpárok - és annak alkatrészei - gyártásával és nagykereskedésével foglalkozó cég egy éve állt üzleti kapcsolatban S. Lajosnéval, aki balatonboglári szaküzletében értékesítette tovább a megrendelt árut. A kft. a korábbi készpénzes fizetési mód helyett - a szerződés módosításával - lehetővé tette partnere számára, hogy átutalással rendezze tartozását.

Az ellenérték azonban nem érkezett meg a megadott határidőn belül a cég számlájára. Amikor megkérdezték a megrendelőt, hogy miért nem utalta át a pénzt, a csaló azt állította, hogy ő teljesítette fizetési kötelezettségét, melyet bankszámlakivonatok bemutatásával is igazolt.

Kiderült, hogy a banki átutalásról szóló igazolások hamisak voltak, a csaló mindvégig tévedésben tartotta a kft. ügyvezetőjét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Lajosné gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte a csalást.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozást 2013. augusztus 28-án befejezte, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldi meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

Címkék:
kkv,