Gyomorforgató képek az engedély nélküli vágóhídról

Pénzcentrum2013. június 20. 11:23

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei az elmúlt napokban Hajdú-Bihar megyében - egy időben több helyszínen - ellenőrzési akciót hajtottak végre. Az ellenőrzés során csaknem 90 tonna sertéshúst, valamint 142 kg fűszert vontak forgalmi korlátozás alá. Az eljárást több hetes adatgyűjtési tevékenység előzte meg.

Az akciót megalapozó adatgyűjtés eredményeképpen Hajdú-Bihar megyében az első helyszínen két különböző cég tulajdonában lévő hűtőkamrában 40-40 tonna fagyasztott, jelöletlen, nem nyomon követhető sertéshús - mint pl. sertésfej, szalonna, bőrke, belsőség - került forgalmi korlátozás alá - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a NÉBIH.

A másik, szintén Hajdú-Bihar megyei helyszínen 2 tonna jelöletlen sertéshúst, több mint 5 tonna engedély nélkül fagyasztott sertés belsőséget, továbbá 142 kg lejárt minőség megőrzési idejű fűszert vontak ki a forgalomból.

A NÉBIH az eljárásba bevonja a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát is.


A várhatóan milliós nagyságrendű bírság összegét az eljárás későbbi szakaszában állapítják meg.

Címkék:
kkv, élelmiszer,