A trafikok már a kisboltokat fenyegetik

Pénzcentrum2013. május 24. 13:02

"A trafikok termékkörének bővítésével kisiklott a vonat. Ma egy átlag vásárló az élelmiszerboltokban 100 forintból 40-et élvezeti cikkekre költ, ezeken van a kereskedőknek a legnagyobb haszna. Ezeket azonban a trafikokban is meg lehet majd vásárolni" - mondta el egy csütörtöki interjúban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki szerint vegyesboltok születésének lehetünk szemtanúi.

A főtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy döntően az élvezeti cikkek jelentik az élelmiszerboltok profitját, így ugyanazon a tortán sokkal több szereplő fog osztozni, ez pedig jelentősen megnehezíti az élelmiszerüzletek, különösen a kisebb boltok helyzetét. A cigaretta ráadásul egy vonzerő, a dohányosok, ha megveszik a cigarettát, a közelben - azaz a trafikokban- mást is fognak vásárolni - tette hozzá Vámos György.

Emlékezetes: a hamarosan induló Nemzeti Dohányboltokban a dohánytermékeken kívül jégrémet, fagylaltot, üdítőt, szeszes-és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket újságot, valamint lottót is kínálhatnak a trafikok.

Vámos György felhívta a figyelmet arra is, hogy a dohánytermékek árának emelkedésével megnövekedhet a feketézés veszélye is.

Címkék:
dohánybolt, kkv, trafik,