Mégis marad a Bricostore Magyarországon: egy bolt tovább él

Orosz Márton2013. január 3. 05:34

Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy a 2012-es év végével kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc, a Pénzcentrum.hu értesülései szerint egy áruház még tartja a frontot.

Kis híján elbúcsúzott Magyarországtól a Bricostore barkácslánc. A kivonulásról szóló novemberi bejelentés után a vidéki áruházak december 20-án, a budapesti üzletek december 31-én húzták le végleg a rolót. A korábbi hírekkel szemben egyetlen bolt, a törökbálinti áruház még várja a vásárlókat, egészen február végéig - értesült a Pénzcentrum.hu.

Úgy tudjuk, a törökbálinti áruházban a megmaradt árukészletet árusítják ki, a korábbi hetekben megszokott nyomott áron. Várhatóan a következő hetekben egyre nagyobb akciókkal találkozhatnak majd a vevők, hiszen az áruházlánc célja, hogy a megmaradt készleteket a lehető legnagyobb arányban értékesítse.

Százak kerülnek utcára

Elvileg december 31-ével vonult ki Magyarországról a barkácslánc, ahonnan több száz dolgozót bocsátottak el. Szakértői vélemények szerint a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.


Fotó: Bricostore Facebook


Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

Újabb nemzetközi cégek távozhatnak

A nemzetközi és a magyar helyzet 2013-ban sem ad okot optimizmusra: Magyarországon a lakosság érzékelhetően visszafogta a fogyasztását, jól láthatóan kevesebbet költünk, és a követekező egy-két évben sem várható a fogyasztás érdemi felfutása. A vállalatok pedig emiatt, és a kormány gazdaságpolitikai lépései - például az ágazati különadók- miatt sok esetben arra kényszerülnek, hogy óvatosabban tervezzenek, például újraértékeljék a piaci helyzetet, visszafogják a beruházásokat - mondta el lapunknak Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője. A szakértő úgy látja, a vállalatokat sújtó lépések egy része középtávon biztosan átgyűrűzik a háztartásokhoz, ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a cégek növekvő terhei, hanem a fogyasztás oldaláról a kereslet szűkülése is nehezíti a vállalkozások életét.

Elemzői vélemények szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei évben is lesz olyan nemzetközi cégcsoport, amely búcsút int Magyarországnak (részben a magyar gazdasági helyzet, részben az anyavállalatok döntése miatt), ez pedig azt is jelenti, hogy -a Bricostore több száz dolgozójához hasonlóan- újabb elbocsátások jöhetnek.

Címkék:
bricostore,