Veszélyben a magyar üzletlánc?

MTI2011. november 26. 11:03

Sok a tisztázatlan ügy és követelés a Retz bútoráruházak körül.

Végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat októberig üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft., az eljárás október 28-án indult, a hitelezőknek 40 napjuk van bejelenteni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél - írta a napokban a Napi Gazdaság.

A lap információi szerint sok a tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között, a tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló nem tudja, mekkora a cég tartozása, és arra elegendő lesz-e a vagyona, amit nagyrészt a raktárkészlet tesz ki.

A Retz Trendet 2010 márciusában hozták létre, és idén októberben már elhatározták a megszüntetését. Nettó árbevétele 2010-ben 2,57 milliárd forint volt, a kötelezettségállománya 1,4 milliárdra rúgott, tulajdonosa a feltehetően offshore státusú, az Egyesült Államok Delaware államában, Doverben bejegyzett EWB-East Work and Business LLC - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A bútoráruházakat korábban üzemeltető Poltrend Kft. 2010 novembere, a tulajdonosokhoz köthető Retz Bútor Kft. pedig 2011 februárja óta áll felszámolás alatt - jegyzi meg a Napi.

A Retz bútorok kereskedelmét és honlapjának üzemeltetését már nem a Retz Trend végzi, hanem egy október elején bejegyzett társaság, a Retz Holding Kft., amely a múlt hónapban 13 további céget is alapított az áruházak működtetésére.

Retz: stabil a helyzet

A Retz Bútoráruházak változatlan minőségben szolgálják ki vásárlóikat, a Retz Bútor helyzete stabil - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Retz Bútor közleményében kiemelte: akcióival, meglévő készleteinek kiárusításával a vevői megrendeléseket folyamatosan teljesíti. A megrendelések időnkénti, késedelmes teljesítésének oka, hogy a gyártók nem tudják követni a piac igényeit. Ezen túl a pénzügyi válság miatt a kereskedők a megrendeléssel együtt a bútor árának teljes összegét ki kell, hogy fizessék - emelte ki a cég.

A Retz Bútor a nehézségek ellenére a befizetett előlegek teljes összegét visszafizeti azon vásárlói számára, akik ezt kérik és továbbra is igyekszik a széles áruválasztékkal a vevők érdekeit szem előtt tartva megfelelni a vásárlók elvárásainak.

Címkék:
retz bútor,