Késik a fogászati turizmus milliárdja

Népszava2011. szeptember 16. 09:32

Tavasszal a kormány egymilliárd forintos fejlesztési forrást ígért a fogászati turizmus felvirágoztatására, azonban a támogatás még nem érkezett meg az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. számlájára - írja a Népszava.

A társaságnál a lapnak elmondták: "A fogászati turizmus fejlesztésére 2011 áprilisában átcsoportosított egy milliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta. A forrást a 2011. évi központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a kormány a turisztikai célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. egy forint állami támogatást sem kapott ez idáig."

Egyes számítások szerint az európai fogászati turizmus csaknem 40 százaléka Magyarországra irányul, s évente mintegy 60-70 milliárd forint bevételt hoz. Szakmai becslések szerint az idehaza működő hozzávetőleg 1700 fogászati vállalkozásból mindössze 150 - 200 juthatna forráshoz az egy milliárd forintos keretből.

 

Címkék: