Ennyit a nagy ötletről: befuccsolt a magyar újítás

Pénzcentrum2011. május 21. 09:02

November közepén nyílt meg Szombathelyen az ország első Patika Drive-ja. Jogerőssé vált határozatával az ÁNTSZ visszavonta a gyógyszertár működési engedélyét.

A Patika Drive lényege, hogy a vásárlóknak nem kell betérniük a gyógyszertárba, autóval behajthatnak az épület mögé, ahol egy ablakon keresztül is kiszolgálják őket. A gondok éppen ebből a kiszolgálási módból adódtak - tudta meg a vasnépe.hu.

A patika nyitásához megvolt a szükséges működési engedély - mondta a lapnak dr. Kiss Gézáné, az ÁNTSZ megyei tiszti főgyógyszerésze. - Azonban a működési engedélyükben az szerepelt, hogy ablakon keresztül nem szolgálhatják ki a vevőket. Erre nem is adhatnánk ki engedélyt, ugyanis nincs olyan jogszabály, mely ezt megengedné. Tavaly december 17-én visszavontam a működési engedélyüket, s ez másodfokon jogerőssé is vált.

A tiszti főgyógyszerész hozzátette: hogyha ismét meg akarnak nyitni, akkor újra ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a feltételeknek. Ha igen, kinyithat a gyógyszertár, ám az ablakon keresztüli árusításra nem lesz engedélyük.

 

Címkék: