Menzastop: mikor kapnak meleg ételt a középiskolások?

Népszava2011. március 8. 08:32

Valószínűleg ma sem jutnak meleg ételhez a tanulók három Pest megyei középiskolában, miután az önkormányzat egyelőre nem tudott megegyezni a konyhai ellátást biztosító céggel - írja a Népszava.

15 középiskolának tegnap tankonyhák, kórházak, általános iskolák adtak meleg ebédet. A 18 érintett Pest megyei középiskolából három intézmény - mintegy 830 gyerek - esetében nem sikerült megoldani tegnapra sem a meleg étkeztetést, a többi helyi vállalkozók, kórházak, általános iskolák és tankonyhák segítségével látta el a diákokat.

A közétkeztetést ellátó HunGast Kft.-vel folyamatosak a tárgyalások - és ma is lesz "újabb forduló" -, de ma még feltehetően nem rendeződik a helyzet. A cég az önkormányzat január óta elmaradt, 154 millió forintos étkeztetési költsége kifizetésére vár, de a megyeháza forráshiánya miatt ezt még nem tudta utalni.

A HunGast Kft. még szerda este egy e-mailben értesítette az önkormányzatot arról, hogy másnaptól felfüggesztik szolgáltatásaikat és bezárják az intézményekben lévő konyhákat és étkezőket, miután a hivatal nem fizetett a március 2-i határidőre. Ez a lépés mintegy 2800 diákot érintett. A cég közlése szerint 620 millió forinttal így is tartozik nekik a megye. 

 

Címkék: