Uniós pénzt nyert a magyar sikercég: indulhat a milliárdos beruházás

Pénzcentrum2010. október 19. 18:02

Az elmúlt hónapok jelentős piaci előrelépései alapján erőforrásainak átcsoportosítása mellett döntött a Hell Energy Magyarország Kft. A fejlesztések üteme, a hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt növekvő értékesítés, valamint a saját gyártás megvalósítása során mérföldkőhöz érkezett a 100%-ban magyar tulajdonú vállalat. A terv szerinti, fenntartható növekedés biztosítása érdekében szükségessé vált a szervezet átalakítása is. Az eddigi kettős ügyvezetés helyett, a vállalatirányítás, a kiemelt jelentőséggel bíró beruházások és gyártás a jövőben kizárólag az ügyvezetői feladatokat is ellátó tulajdonosok hatáskörébe tartozik, míg a hazai és nemzetközi értékesítésért, továbbá az ehhez kapcsolódó részterületekért (logisztika, marketing, pénzügy), koncentráltan a régióigazgató felel.

A HELL energiaital gyártója 2006-ban, családi vállalkozásként indult, majd alig három év alatt vált Magyarországon piacvezetővé. Gyors döntéshozatalra való képességével, innovatív gondolkodásmódjával, a kiváló minőségre való állandó törekvésével valamint kiszámíthatóságával vált mind a hazai, mind a nemzetközi élelmiszer piac meghatározó szereplőjévé.

A sikerek értékét növeli, hogy a hazánkban kapható, jelentősebb energiaital márkák közül egyedül a Hell rendelkezik teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel, és így is jelentős piaci részesedés növekedést tudott elérni egy, a világon mindenütt komoly tőkével rendelkező multinacionális cégek által ostromolt piacon. Az előrelátó stratégia híveként - azokat az értékeket szem előtt tartva, amelyek indulásuk óta, változatlanul jellemzik a céget - a korábban meghatározott ütemterv alapján döntött a hazai és nemzetközi piacot ellátó gyártás Magyarországra való áthelyezése mellett.

Az európai uniós pályázatokon nyert támogatások felhasználásával világszínvonalú, modern palackozó gépsorokkal felszerelt üzemcsarnokot és raktárt épít Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelynek összértéke eléri a 3,5 milliárd forintot. A projekt megvalósulása által a Hell Energy nagymértékben hozzájárul Magyarország hátrányos helyzetű régióinak felzárkóztatásához, exporttevékenységének magyarországi bázisról történő ellátása révén pedig az ország nemzetközi gazdasági pozícióját erősíti.

A szervezeti átalakítás személyi változásokat is eredményezett a cég életében..A jövőben Szabari József - a cég korábbi kereskedelmi igazgatója - régió igazgatóként teljeskörűen felel a nemzetközi vállalat marketing, logisztikai, értékesítési és pénzügyi területeiért. Az ügyvezetői feladatok, a Szikszón épülő üzem, az ehhez kapcsolódó beruházások és a gyártás továbbra is a tulajdonosi kör közvetlen felügyelete és ellenőrzése alatt halad a korábban meghatározott stratégia és ütemterv szerint. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: