Szenzációs bejelentés: csúcsterméket gyártanak Magyarországon

Pénzcentrum/MTI2010. október 10. 14:02

Csúcskategóriás termékek gyártását hozta Magyarországra a Philips, Székesfehérváron 3D-és televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állít elő.

Benedikt Laux, a Philips közép-és dél-kelet-európai régiójának igazgatója a napokban Székesfehérváron elmondta, a két gyárban és a központban átlagosan 2.000-2.500 alkalmazottat foglalkoztatnak, de csúcsszezonban akár 3.000 embernek is adnak munkát.

A 3D-és televíziókból az idén 400-500 ezret állítanak elő Székesfehérváron, de a gyártás a későbbiekben 1 millióra is felfut. A készülékeket Nyugat-Európában értékesítik. A televíziókhoz magyar alkatrészeket is vesznek, amik értékben átlagosan 30-35 százalékot tesznek ki.

 

 

A Philips 1925-ben kezdte meg magyarországi tevékenységét a Philips Rádió és Elektronikai vállalat megalapításával, majd több mint negyven év szünet után 1989-ben tért vissza. A Philips jelenleg kereskedelmi és regionális központtal, valamint két gyáregységgel rendelkezik Magyarországon. Az 1992-ben zöldmezős beruházással alapított székesfehérvári üzem ma a vállalat egyik stratégiai életstílus termékeket összeszerelő európai központja, míg a Tamásiban található világítástechnikai egység a PLI vállalat felvásárlásával 2007-ben került a Philips tulajdonába, és 2008. szeptembertől kezdte meg a Philips termékek gyártását.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A székesfehérvári üzemben például televíziók, házimozi rendszerek összeszerelése, illetve többek között borotvák, elektromos fogkefék végcsomagolása történik. Az üzem az idén kezdte el a 21:9 képarányú 3 dimenziós televíziókészülékek összeszerelését.

A Philips Tamásiban található világítástechnikai gyáregysége a PLI vállalat felvásárlása után jelentős változáson ment keresztül az elmúlt időszakban, és a hagyományos lámpatestek mellett az idei évben megkezdődött a világítástechnikai iparág csúcskategóriáját képviselő LED lámpatestek gyártása.

 

Címkék: