3000 új munkahely Magyarországon?

Pénzcentrum2010. szeptember 21. 13:02

Megduplázza magyarországi termelését és szentgotthárdi üzeme foglalkoztatottainak számát a General Motors (GM). Az autógyártó pontosan 20 évvel első magyarországi befektetése után újabb beruházásba kezd a Rába parti városban - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Közvetlenül közel 1000, a beszállítók révén pedig további 2500-3000 új munkahelyet teremt a 2010. szeptember 21-én bejelentett szentgotthárdi beruházással az Opel. A 2012 novemberében már termelő új gyáregység az új munkahelyeken túl, helyi adótöbbletet is jelent a beruházásnak otthont adó Szentgotthárdnak, hazánkat pedig az Opel motorgyártásért felelős európai központjává emeli.

Bővít a Hankook is
Rácalmási gyárának további bővítését és a tehergépkocsi-gumiabroncsok gyártásának bevezetését tervezi középtávon a Hankook Tire Magyarország Kft.

A cég folyamatosan befektet európai gyártóközpontjának kiépítésébe, ahol 2011-ig 230 millió euró értékű beruházást hajtanak végre - közölte a társaság kommunikációs menedzsere kedden az MTI-vel.


A fejlesztés 7,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, amelynek megtérülésével 3 év alatt számol Magyarország.

Az Opel volt az első autóipari beruházó hazánkban, mostani 500 millió eurós beruházásával pedig megduplázza eddigi magyarországi befektetéseit, amivel a kelet-közép-európai régióban egyúttal a világon is a legnagyobb autógyártási kapacitása jön létre.

Címkék:
autóipari beszállítók,