Pénzt hozott a Sziget a szervezőknek

Pénzcentrum2010. augusztus 17. 09:32

Még nem lehet tudni pontosan, hogy milyen összegű profitot hozott az idei Sziget, de annyi biztos, hogy nem zártak veszteséggel a szervezők - írja a Napi Gazdaság.

Az előzetes várakozások szerint nagyjából 50-100 millió forintos profitot könyvelhet el a Sziget fesztivál. A végleges kalkulációkat azonban csak a helyreállítás összes költségének ismeretében lehet elvégezni - írja a lap.

A 2010-es Sziget szervezői idén mintegy 2,7 milliárd forintos árbevételre számítottak, melyből 7% származott vendéglátásból, 25% a szponzori pénzekből. Az összeg kicsivel több mint kétharmada pedig a jegyárbevételekből jött össze. Idén összesen 382 ezer látogatója volt a Szigetnek, nyolcezerrel kevesebb a tavalyi számhoz képest - nyilatkozta a lapnak Gerendai Károly a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

Az összes látogató körülbelül harmada volt külföldi (főként hollandok, franciák, németek, olaszok), azonban az egyes napokon a látogatók nagyjából 50-50%-a jött belföldről illetve külföldről. A magyarok jellemzően a napijegyeket keresték, míg a külföldiek tipikusan hetijeggyel látogatták a fesztivált.

Címkék: