Közbeszerzésekkel fognák vissza a körbetartozásokat

Pénzcentrum2010. július 5. 09:32

A körbetartozások visszaszorítása érdekében módosítaná a közbeszerzési törvényt a kormány. A változtatás célja továbbá, hogy a kis- és középvállalkozások könnyebben indulhassanak közbeszerzéseken - írja a Napi Gazdaság.

A jövőben szigorúbb szabályok vonatkoznának a nem fizető cégek közbeszerzéseken történő indulására. Amennyiben egy cég nem fizet alvállalkozóinak, és ez jogerős határozattal igazolható, két évre kizárnák a közbeszerzésekből. A körbetartozások elkerülését segítené az a törvénymódosítási terv is, mely az alvállalkozók számláinak teljesítése után tenné lehetővé további számlák benyújtását.

A kkv-k helyzetbe hozását várják attól módosítási javaslattól, mely bővítené a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó beszerzések körét és értékhatárát. A tervek szerint a törvénymódosítás elfogadás esetén szeptember 15-étől lépne hatályba. A lap információi szerint a módosítás csupán néhány hónapra szólna, ugyanis a kormány 2011. január 1-jei hatálybalépéssel egy teljesen új közbeszerzési törvényt kíván alkotni.

Címkék: