Belebukhat Siklós az új fürdőbe

Pénzcentrum2010. május 28. 08:32

Siklós polgármestere szerint a városban hamarosan átadásra kerülő új fürdő fejlesztések sorát generálja, a program kritikusai viszont azt jósolják: a baranyai település belebukhat a beruházásba -írja a Népszabadság.

Bő egy hónap múlva adják át Siklós új fürdőjét. A nyáron 1200, télen 550 fürdőzőt befogadó létesítmény hét fedett és öt nyitott medencével várja a vendégeket. A termálkútért és a víz városba vezetéséért az önkormányzat 450 milliót fizetett, a fürdő építését Siklós kétmilliárd értékű - svájcifrank-alapú - kötvényből fedezi.

Bár a programot a 20 százalékos munkanélküliséggel küszködő Siklós lakói reménykedve figyelik, sokan attól tartanak: sosem térül meg a beruházás. Az ellenérvek szerint hiba volt a városnak saját erőből fürdőt építeni, a beruházásra magánbefektetőt kellett volna találni, kockáztasson ő, ne az önkormányzat.

Marenics János, Siklós független polgármestere viszont biztos abban, hogy a fürdőberuházás fejlesztések egész sorát generálja. Az Aquaplus már bele is fogott egy 1,3 milliárdba kerülő, 45 szobás, 5 apartmanos, négycsillagos szálloda építésébe.

Címkék: