A Tesco és a pécsi szál: százmilliókat bukhatott volna a multi

Pénzcentrum2010. március 5. 16:58

Hamis fizetési meghagyással próbált 375 millió forinthoz jutni a Tescótól egy pécsi vállalkozó. Az ügyletet intéző takarékszövetkezet alkalmazottainak azonban gyanús lett a megbízás, ezért értesítették a rendőrséget - értesült a HavariaPress.

Az eset tavaly tavasszal történt az eset, amikor a 43 éves vállalkozó, aki egy tüzéptelepet működtető cégnek volt az ügyvezetője, az eddig tisztázatlan körülmények között birtokába jutott hamis fizetési meghagyást érvényesíteni próbálta a Tesco-Globál Áruházak Zrt.-vel szemben.

Az egyik somogyi takarékszövetkezet kaposvári fiókjában kötött pénzforgalmi bankszámlaszerződést cége részére. Pár nap múlva újra megjelent a pénzintézetben, s benyújtotta a hamis fizetési meghagyást. A takarékszövetkezet alkalmazottai azonban gyanút fogtak, s értesítették az esetről a rendőrséget, még mielőtt megterhelték volna az áruházlánc számláját.

A nyomozás során kiderült, hogy a Tescónak semmilyen tartozása nem volt a vállalkozó cégével szemben, egyáltalán nem is voltak üzleti kapcsolatban. Az ügyben a napokban emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, a férfit különösen nagy kárt okozó csalás kísérletével és közokirat-hamisítással vádolják.

Címkék: