Francia síút 50 ezerért? Ne dőlj be az ajánlatnak!

Pénzcentrum2010. január 19. 09:32

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) közérdekű bejelentésre készül a hatóságoknál www.suli.si internetes oldalon síutakat szervező társaság ellen, mivel azok illegálisan szerveznek itthon síutakat - írja a Népszabadság.

A szerződésen szereplő "Ski International" nem szerepel ugyanis az utazási irodákat engedélyező Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában, és nem található a hazai cégjegyzékben sem. Mivel a "Ski International" Magyarországon nem létező cég, ezért nincs vagyoni biztosítéka az esetleges káresetekre

Nem elég, hogy engedély nélkül folytat utazásszervezést a cég, ráadásul mindezt olyan szerződéssel, amiben a jelenlegi jogszabályokban előírtnál hátrányosabb feltételeket vállal az aláíró.

A www.suli.si oldalon nem található meg a szervezők neve, címe, és a nyilvántartási száma sem, mindössze egy mobiltelefon szám és egy e-mail cím. Ez már önmagában gyanús lehet, de a feltűnően olcsó - 60 ezer forintos, 10 napos franciaországi síút is kétkedést érdemel.

A FOME szakértői mindenkit óva intenek, hogy kapcsolatba kerüljön a Magyarországon illegális tevékenységet folytató utazási irodával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyesület első körben közérdekű bejelentést tesz a hatóságoknak, és azt fontolgatja, hogy csalás gyanúja miatt az ügyészséghez, és az adóhatósághoz fordul.

Címkék: