Szó nélkül húzta le ügyfeleit a PPO az ingyenes szolgáltatásért?

Pénzcentrum2010. január 12. 09:32

A többek között telefonegyenleg feltöltésre, illetve autópályamatrica vásárlásra alkalmas, elektronikus szolgáltatásokat nyújtó PPO cég ügyfelei tájékoztatása nélkül számított fel szolgáltatási díjat, az elvileg ingyenes regisztrációt követően - írja az Index.hu.

Az Index szerkesztőségét felkereső ügyfelek arra panaszkodtak, hogy a korábban ingyenes szolgáltatásért a PPO 2490 forintot emelt le számlájukról.

Az általános szerződési feltételeket novemberben megváltoztató cég azt állítja, jogszerűen járt el, mivel az ügyfelek aláírták a szerződési feltételeket, magyarul értesülhettek a változásokról. Akanak azonban olyanok is, akik tavaly augusztus óta nem vették igénybe a szolgáltatást, nem jártak az oldalon sem, így nem olvastak a változásokról. Állítáuk szerint sem emailben, sem egyéb módon nem kaptak tájékoztatást.

A cég honlapja tegnap elérhetetlen volt, így az ügyfelek nem is tudtak leiratkozni a szolgáltatásról, és a rengeteg ügyfélpanasz miatt az operárotok is csak hosszú várakozási idő után váltak elérhetővé.

A bankok a PPO által kezdeményezett ügyfélszámlaterhelést nem tudják leállítani, mivel jogszerű tranzakcióról van szó.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A PPO honlapot üzemeltető cég igazgatója, Simén Tamás elmondta: 2008. novemberében három szolgáltatási szinthez kötött előfizetői csomagot vezettek be. A panaszos ügyfelek főként a régi ügyfelek közül kerültek ki, akik a PPO Light csomagra szerződtek, amit 2009. december 31-ig használhattak ingyenesen. Simén Tamás szerint minden változást a PPO ÁSZF-ben foglaltak szerint kommunikáltak.

Címkék: