Januártól nem gyártják a Margitszigetit: 31 embert elbocsátanak

Pénzcentrum2009. november 30. 18:02

A Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) ma bejelentette, hogy 2010 januárjától új, hazai forrásból palackozza ásványvizét, ezzel egyidejűleg Margitszigeti gyártását megszünteti. A több mint 100 éve létező, tradicionális magyar ásványvíz márka megújul minőségében és csomagolásában is a fogyasztói elvárásokhoz igazodva, gyártása az Acquarius-Aqua Kft-vel kötött megállapodás keretében folytatódik.

Az ásványvíz piacon megfigyelhető fogyasztói szokásbeli változások szükségessé tették, hogy a vállalat áttekintse és felülvizsgálja termelési, gyártási lehetőségeit és a piaci igényekre gyors és hatékony választ adjon. Ezen elvárások halaszthatatlanná tették a változtatást, a márka külső és belső megújítását, ami a helyszíni fejlesztési korlátok miatt új forrás felkutatását tette szükségessé.

"A Pepsi, mint a magyarországi alkoholmentes italpiac meghatározó szereplője, erősíteni kívánja piaci pozícióit. A hazai alkoholmentes italpiac közel felét jelentő ásványvíz szegmensben jelentős tartalékok vannak még, melyek kiaknázása megköveteli tőlünk a Kristályvíz márka komplex megújítását. A komplexitás azt jelenti, hogy nem csupán a víz összetételét módosítjuk az európai normák irányába, de változni fog a palackok formája, és a márka megjelenítése is. Az átalakítás során a jelenlegi gazdasági és piaci viszonyok mellett igyekeztünk minden olyan tényezőt figyelembe venni, ami fontos a vevőinknek, a munkatársainknak, és illeszkedik a Pepsi Cégcsoport elvárásaihoz is" - nyilatkozta Berényi Attila, a FÁÜ Zrt. marketing vezetője.

"Fogyasztói oldalról elmondható, hogy a vásárlók egyre inkább az alacsonyabb ásványianyag-tartalmú vizeket keresik, míg a Margitszigeti Kristályvíz tradicionálisan magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Gyártói oldalról azonban fontos tényező, hogy ma már a versenyképességhez elengedhetetlen a nagy kapacitású, korszerű gyártási rendszer megléte, amelyet a Margitszigeten és környékén nem tudtunk felépíteni. Margitszigeti üzemünk olyan speciális helyszínen működött, ahol a műemlék védelem alatt álló épület jellege miatt lehetetlenné vált a fejlesztés, a korszerűsítés" - tette hozzá a marketingvezető.

Az üzem bezárása a FÁÜ Zrt. már tavasszal bejelentett, a fogyasztói igényekhez igazodó termékfejlesztés érdekében szükségessé vált reorganizációs folyamatának részét képezi, melynek keretében összesen31 dolgozó kerül elbocsátásra a régi, számukra előnyösebb Kollektív Szerződés feltételei szerint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A minőségi magyar ásványvizet jelentő márkanév, a Kristályvíz továbbra is egyet jelent a megbízható és kiváló minőségű ásványvízzel, azonban megújult formában és a fogyasztói igényeket jobban követő alacsony ásványi anyag tartalmú termék-jellemzőkkel él majd tovább. A Kristályvíz új forrása Magyarország egyik legnagyobb és legjobb ásványvízlelőhelyén, Albertirsán található, ahonnan más díjnyertes ásványvizet is palackoznak.

A FÁÜ Zrt. nemzetközi szinten is auditált minőségbiztosítási és ellenőrzési folyamataival továbbra is garantálja a megszokott minőséget, ezáltal továbbra is prémium minőségű vizet biztosít fogyasztóinak. A vállalat továbbra is elkötelezett abban, hogy a magyar ásványvíz piac tradicionális márkáját, a Kristályvizet sikerre vigye.

Címkék: