Minőségi ellátás: magyar termék magyar boltból

Pénzcentrum2009. november 5. 09:02

"Magyar terméket magyar boltból" jelszóval együttműködési keretmegállapodást kötött a Magyar LEADER Szövetség a Vidék Megújításáért, a Co-op Hungary Zrt. és a Kelet-közép-európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége Egyesület -írja a Világgazdaság.

Az együttműködés célja a kistermelők, kisvállalkozások összehangolt partneri hálózatának létrehozása, és így nagyobb piaci részesedés elérése. Az ország különböző részein megalakuló termelői közösségek három helyen kínálják majd termékeiket: a hagyományos piacokon, a Co-op üzleteiben és az e-kereskedelem lehetőségeivel élve az interneten.

A program létrehozói szerint a fogyasztók számára azért előnyös a hálózat, mert egészséges, védjeggyel ellátott élelmiszerekhez és garantáltan jó minőségű szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá a rendszer keretében.

Az együttműködés a termelők oldaláról a versenyképességet és az élelmiszer-biztonságot tartja szem előtt, segít a vállalkozók képzésében, a projektgenerálásban és -menedzsmentben, s a közvetítők, nagy áruházláncok kiiktatásával a piaci megjelenésben.

Címkék: